Media Websites

Metropol

(March 2016)

This site closed in March 2021 and is now a read-only archive
JB
JasonB
Just noticed the lick of paint at Metropol, very nice!
SC
scottishtv Founding member
Just noticed the lick of paint at Metropol, very nice!

I heard that colour scheme is actually the original, and was hidden underneath the new signage the whole time. If you remove another layer of paint, a keen eye should be able to see the outline of a faded Presto's logo.
PE
Pete Founding member
It's not quite the original... the original theme used a load of GIFs and had the logo embedded into the background.

Had to do a bit of a Mock Designs recreation of some elements

79 days later

PE
Pete Founding member
Yeah I pressed the wrong button, I'm working on it, stop bullying me
AN
all new Phil
“Online, all the time”
PE
Pete Founding member
“Online, all the time”


tsk

anyway i've fixed it.

15 days later

PE
Pete Founding member
btw in case you're wondering what happened last time...

I'd tried running the updater from 3.2.2 to 3.2.3 several times and it never quite worked. So, having a free weekend, I tried again. This time I went for the full package install rather than the updated files version. However given I'd already tried six times that day, my fat fingers managed to click the wrong button on the FTP client and I deleted the entire theme directory and all the language changes. Oops.

Not to worry, thunked I, I'll just bring back the latest backup from the host. Turned out that was 12 hours old, ideal. But it kept error 500ing :'(

Anyhow after scouring the logs, it turns out that Dreamhost's backup system doesn't backup folders called cache. Fair enough. However phpBB has two folders called cache.
1 - is the cache
2 - is the thing that makes the cache actually work.

BC the second folder was empty, it couldn't load the site until I uploaded the files for that specific folder. Then back to life it came, finally running version 3.2.3

Hope you enjoyed this story.



Anyhow version 3.2.4 came out on Friday... 💥
Last edited by Pete on 18 November 2018 10:51pm - 2 times in total
PE
Pete Founding member
Well that took longer than expected.

Anyhow I've also made some tweaks that should make the site a teeny bit quicker. Do let me know if you see any effect.
LL
London Lite Founding member
Pete posted:


Anyhow I've also made some tweaks that should make the site a teeny bit quicker. Do let me know if you see any effect.


Yes, the forum pages are a lot faster than before.
BA
bilky asko
Didn't there used to be an HTTPS redirect set up? It doesn't take me there by default (though the many other redirects are working).
PE
Pete Founding member
Didn't there used to be an HTTPS redirect set up? It doesn't take me there by default (though the many other redirects are working).


hmm, wierd. looks like the htaccess in /forum/ overrides the one at the site root. have put the rule in both now so that should work fine now

8 days later

BA
bilky asko
I note that Metropol is back in burgundy and with a Yuletide theme (is that from a previous year or just a nod to it?).

EDIT: Going by the image name, 2010?

Newer posts